Markus Aujalays vin Signature
Kocken Markus Aujalay har valt att sätta sin signatur, och sitt ansikte, på två viner som nu finns i Systembolagets beställningssortiment. Båda är enkla, goda, lättmatchade till mat och kostar 99 kronor.
Som många andra vill Aujalay också få oss att dricka rosé året runt, och jag kan hålla med om att det borde gå åt fler flaskor även när snön faller. Till japansk mat är ofta rosévin ett perfekt val. Både sushi och sötstarka kötträtter passar ofta bättre med rosé än med den så vanligt rekommenderade Rieslingen. Dessutom passar rosé i den här torra, ljusa stilen fint till lättare kycklingrätter.
Det röda vinet tycker han själv passar fint till köttgrytor och stekar, men han serverar det också gärna kylt, till både fisk- och skaldjursrätter.
Precis som Markus Aujalay själv framstår, så är detta folkliga trevliga viner. Lätta att tycka om helt enkelt!
Det röda från Bodega Los Aljibes är gjort på sex olika druvor, lagrat sex månader på ekfat och befriande nog inte särskilt sött. Rosén är gjord på Merlot och Carignan och tillverkas av vingården Domaine du Grand Cros.
Signature by Markus Aujalay Red har nr 72548. Signature by Markus Aujalay Rosé har nr 79491.