Margarita – recept på klassisk tequiladrink
Margarita är en klassisk tequiladrink som är perfekt balanserad med få ingredienser. I mitt recept skakar jag drinken med en äggvita som rundar av syran en aning.
När jag var i Mexiko för att lära mig mer om tequila och mexikansk mat så drack jag några Margaritas. Jag blev snopen för att de alltid var ”frozen” Men det var ju alltid väldigt varmt och givetvis vill man hålla drinken så kall som möjligt så länge som möjligt.
Vi behöver inte göra Frozen Margarita i stugan
Här i Sverige har vi inte riktigt samma bekymmer. Särskilt inte i vår stuga när vi precis landat där en fredag efter jobbet. Luftvärmepumpen slår vi på med appar i mobilen, men när vi kommer hit är golvet fortfarande iskallt och ibland är det ganska kylslaget i soffor och sängar också.
Därför börjar vi ofta helgen med en varm drink och en bastu. Efter bastun kan man äntligen få en kall drink. Den här fredagen blir det en klassisk Margarita som jag blandar på Tequila blanco, det vill säga helt olagrad tequila.
Tamarind Margarita + Dos and dont’s
Recept på Blood Orange Margarita
Margarita
Utrustning
- shaker eller något annat att skaka drinken i
Ingredienser
- 4 cl tequila blanco eller reposado
- 2 cl Cointreau
- 2 cl pressad lime
- 0,5 äggvita
- salt
Instruktioner
- Börja med att göra i ordning glaset. Gnid en klyfta lime mot halvda glasets ytterkant.
- Häll upp salt på ett litet fat och pressa utsidan av glaset mot saltet. Se till att inte få något salt på insidan av glaset.
- Ta fram en shaker, eller något annat att skaka drinken i. Fyll den med is.
- Häll på tequila, Cointreau, limejuice och äggvita. Skaka länge. Nästan tills dina händer fryser fast.
- Sila upp drinken i det saltade glaset och servera genast.