Lycka är… OST! Vi har testat nyhet från Kvibille
Ibland kommer det bud till mig här på Digitala Medier. Det som brukar smälla högst bland kollegorna är glass och godis. Ja ända tills nu! När jag fick den här jätteosten gick det ett sus vid lunchbordet. Det visade sig att ganska precis alla jag jobbar med älskar cheddar! Och ärligt talat: What’s not to love? Cheddar är ju en makalöst god ost. För att svära i kyrkan kan jag berätta att jag ibland väljer en cheddar till midsommarsillen över en Västerbotten. (Fast helst tar jag en Norrglimt, som förr hade det betydligt coolare namnet krutrök.) Ja och det ena utesluter ju inte det andra. I år blir det mest troligt både Norrglimt och cheddar på midsommarbuffén.
Det som utmärker Kvibilles nya cheddar är att all mjölk är tagen från en och samma gård, Ösarps gård, som ligger fyra mil från Kvibille mejeri. Smaken är också ganska väsensskild från Kvibilles vanliga cheddar. Den här är syrlig och väldigt nötig! Mild men ändå smakrik och med en härligt krämig konsistens. Den är inte lika salt som jag brukar uppleva cheddar. Nötter och kastanj är det som jag känner mest av. Vi blev alla riktigt förtjusta i Ösarps cheddar så betyget hamnar på fyra till fem gafflar. Många här gav den full pott!
Fast det bästa betyget en ost kan få är nog ändå citatet från Irena Pozar: ”Det här är den bästa dagen i mitt liv. Ja, näst efter bröllopet alltså.”
Ost for the win!!!
Ösarps cheddar kommer att finnas i butiken från vecka 37 och kostar lika mycket som deras whiskycheddar.