Ljust och fräscht på Grands Veranda
I sju månader har Verandan på Grand Hôtel hållit stängt för en omfattande renovering och byggandet av ett helt nytt kök i källaren.
Nu står det klart och resultatet är en klassiskt vacker restaurang med kristallkronor, marmorgolv och sköna skinnstolar.
Eftersom restaurangen serverar både frukost, smörgåsbord och olika temabuféer har extra krut lagts vid att få till det i serveringsdelen. Trots sjöstjärneformat smörgåsbord blev det dock kaos när drygt 200 hungriga journalister ville få en smakbit av allt det goda.
Smörgåsbordet vi fick ta del av var magnifikt med underbara sillar, gravade laxar, rökt torsk med citroncréme, gravat kött med hjortron, patéer, skagenröra, sikrom…. Ja ni hör ju!
Bland varmrätterna fanns klassiker som köttbullar och jansons. Och köttbullarna här är riktigt bra! En mild kantarellomellet fanns det också, samt långstekt högrev och majskyckling. Som alltid vid stora bufféer är det svårt att begränsa sig. Min plan var att bara gå på fisken och sedan ta mig an desserterna. Men det sprack ju då alla sa att man måste prova carpaccio, köttbullarna och så vidare.
Det dignande dessertbordet fick jag skippa (då jag hade svårt att andas på grund av mättnad) med undantag för den här lilla godingen. En vit chokladpannacotta med bär och lite fras i botten.
På Verandan serveras också à la carte och Veranda-meny där man kan välja mellan två eller trerätters. Väljer man det enorma smörgåsbordet kostar det 445 kronor till klockan 15.00. Efter 18.00 går det på 475 kronor.
Har man utländskt besök och gott om stålars är detta ett finfint ställe att visa upp svensk matkultur. Dessutom med utsikt över slottet.
Har man inte mycket penki men ändå utländskt besök skulle jag välja någon av Traditions två trevliga restauranger.
Var just där och åt en god sallad till lunch:) skrev ett blogginlägg om besöket. Kika gärna in:) https://mariabusck.com/2017/02/10/lunch-pa-verandan-pa-grand-hotel-i-stockholm/