La Olita min bästa Foodtruck hittills
Av alla foodtrucks jag testat är La Olita den bästa hittills! Goda tacos och fin ceviche. Som vanligt tycker jag att det är för dyrt för att köa och äta ur en papplåda sittandes på gräs (i bästa fall). Men varför ska de sänka priserna när kön ringlar lång av folk som inte har minsta problem att betala 120 spänn för en lunch i låda med burkläsk?
För mig vann kött-tacon från La Olita. Fishtacon var den jag hört mest om och då i hyllande ordalag. Men för att få till någon slags krispighet i fishtacos är de nästan alltid med friterad fisk, denna gång med tempura. Det blir helt enkelt för fett för mig och dessa var dessutom helt osalta. Då var köttet och cevichen ett klart bättre val.
Att sitta i gräset och käka goda tacos i skinande sol låter ju inte som någon plåga, och det var första gången maten NÄSTAN var så pass bra att jag glömde bort att tjura över priset. Tidigare har jag tuggat på sega sommarrullar med brun sallad i för samma pris och då blir ju bitterheten ett faktum. Men dessa tacos var nästan värda sina 90 kronor.
Men ändå! Hela grejen med street food, när man äter det utomlands, är att den är så pass billig att man kan testa flera olika och är det något man inte gillar går man vidare till nästa stånd. Det händer inte när man betalat 100 pix för två sega sommarrullar som nog legat i kylen i fler än tre dagar.
På matmarknaden Geraud International Street Market som rest runt i Sverige har man förstått detta. De erbjuder hel och halvportioner, och en ”liten portion” för 60 kronor är minst lika stor som en vanlig från en foodtruck i Stockholm. När festivalen gästade Luleå passade jag på att testa paella, polska svamppiroger och nasi goreng. Så önskar jag att det funkade här också. men som sagt, varför skulle de sänka priserna när de ändå har långa köer av folk som betalar utan att blinka? Skrev jag blinka? Jag menar så klart: folk som betalar utan att lägga upp sura blogginlägg efteråt.