Premiärbesök på Motwalls
I går var jag på restaurangen Motwalls, på Roslagsgatan 20 i Stockholm, för första gången. Mina förväntningar var nog mest gemyt och vällagad mat. Och det fick jag sannerligen!
Jag och min kollega Gunilla var där på Krogveckans erbjudande och åt en krämig, al dente, tryffeldoftande risotto till förrätt. Onödigt garnerad med hackad rödlök, men den gick ju att pilla undan. Ett glas Gewurztraminer passade geschwint till.
Till varmrätt fick vi lammentrecôte med potatis- och chevrekaka, rödbetor och svartpepparsky. Mums! Väldigt gott med den något heta skyn till den milda potatiskakan och de söta rödbetorna. Det kändes rakt igenom som comfort food. Vi mådde i alla fall väldigt bra efteråt. Men det kan också berott på den vänliga servicen.
Här kände man ingen tidspress trots att man utnyttjat Krogveckserbjudandet. Man blev inte hänvisad att sitta i baren efter en timme och ingen upplyste en överhuvdtaget om att man bara hade bordet en timme, vilket de gjorde på Pontus! både i mail och personligen då vi kom dit.
Alltså kändes Motwalls som ett betydligt charmigare alternativ. Och vi fick också en betydligt drygare nota eftersom vi satt länge och tog ett glas vin efter maten.
På Motwalls serverar man även lunch måndag till fredag för 95 kronor. Den verkar prisvärd så jag får snart gå dit och testa den.