Köttskola på Vassa Eggen
- Köttkalender och -skola på Vassa Eggen.
Vassa Eggen Steak House i Stockholm kommer att hålla kurser i köttkunskap. Dessutom kommer de att fokusera på en köttdetalj per vecka och ha meny därefter.
De spikade datumen för köttskolan är 16 och 23 mars. För 700 kronor får man hänga med kockar i köket, och lära sig massor om kött. Den som vill ska kunna få prova steka, grilla, stycka och den som inte vill ska slippa.
– Vi vill vara flexibla, säger köksmästare Niklas Odin som kommer att hålla i kurserna. Alla som kommer är inte intresserade av samma sak, men vill någon prata mer ska vi ha tid med det, och vill någon vara med i köket ska det också gå att lösa.
De som går kursen äter sin köttmeny vid chefs table ute i köket och får uppleva krogstress och tempo. För 500 kronor får man vinpaketet till.
– Hittills har responsen varit fantastisk, berättar Lisa Lagerström på Vassa Eggen. Vi har aldrig gjort det här förr, så det blir en test de här första gångerna då vi ser hur det funkar, fortsätter hon.
Det är säkert rätt av Vassa Eggen att göra lite väsen av sig nu när alla pratar om AG:s och fyrfota gastronomi, men utan att nämna dem. Samtidigt undrar jag varför de (just i denna stund) inte alls nämner något om vart köttet kommer i från. En av de godaste rätterna med den nya styckningsdetaljen Las Vegas Strip Steak var i alla fall från USA.
Vi fick prova fyra kötträtter i toppklass, och jag gick rakt in i köttväggen utan att passera gå!