Kockarnas nya chips – test
OLW har låtit tre kockar smaksätta chips som nu ska tävla om godaste smak. Den som säljer mest får en plats i ordinarie sortimentet. Det är Tommy Myllymäkis chips med smak av jalapeño och yoghurt, Tom Sjöstedts med tre sorters lök och Christian Hellbergs som ska smaka rostad kyckling.
Här på Allt om Mat:s redaktion testade vi lite förstrött på fredageftermiddagen. Inga hyllningar och inga direkta sågningar. Men lite avmätt konstaterade vi väl att det var ”lite tråkiga chips”. Alla smalt räfflade och – tyckte vi – med smaker som redan fanns, i alla fall väldigt liknande. Alla gillade olika. Jag tyckte att Christian Hellbergs och Tommys var godast men jag gillar ju inte saker som är smaksatta med lök så det säger sig självt.
Sedan tog vi in chipsexperten, tillika min man, Tomas Turunen. Så fort det kommer en nyhet i chipshyllan köper han hem för att testa och jämföra. Vi har ätit allt från tryffelchips till cheeseburgerchips, och knappt en helg går förbi utan att han hittar något nytt vi måste prova.
Efter ett blindtest i lugn och ro i köket i vår stuga, hade mycket starka känslor för dessa chips.
Tom Sjöstedts:
– De här lökchipsen liknar inget annat som finns på marknaden i dag! Är man ute efter löksmak, vilket många är, så skulle man ju lätt välja dessa. Men av de tre nya smakerna tycker jag att den här var minst spännande.
Tommy Myllymäkis:
– Lite oklart vad dessa ska smaka men väldigt fin hetta i eftersmaken! Mycket god och innovativ smak.
Christian Hellbergs:
– Jättegod grillsmak på de här utan att likna grillchipsen som finns redan. En klar favorit! Men jag skulle kunna köpa alla tre om de stod i chipshyllan.
Från och med påskveckan och fram till den 18 maj kommer chipsen att finnas på hyllan och den som sålt mest under den tiden kommer att få in sina chips i det ordinarie sortimentet under hösten. Din röst räknas!
Som fru till en chipsexpert får även jag förmånen att prova många nyheter. En som jag hade föga förhoppningar på var denna, Doubble beef and onion. Men! så fel man kan ha. De visade sig lika begärliga som Estrellas pepparchips. I alla fall nästan. Jättegoda!
Något jag skulle vilja ha – chips med pizzasmak, dvs tomat, ost och oregano, finns det? Eller har det funnits?
Minns att man på butiken Netto (finns ej längre i Stockholmsområdet) kunde köpa en 150g plastfolieförpackning med små brödpinnar, typ grissini men i miniformat och dessa fanns med just denna smaksättning, galet gott !!
Fast nu finns det iaf minst en sån butik i Stockholm.
Wizeguy!
Vad för butik? En med pizzachips?
Letat efter dessa men finns inte här…:(
Dåligt. Borde finnas på citygross o ica men nä
Ska testa den med kyckling nu..
men min absoluta favorit chipssmak är Lays kettle cooked mesquite BBQ!
De sorter man testat som jag hittat i Sverige med BBQ smak har alltid smakat lite konstigt, men gillar man BBQ då ska man försöka få tag i Lays, man svävar iväg på moln när man äter dem 😉
Jag ska definitivt försöka hitta Lay’s!
Tack för tipset!
Malin
Kan bara instämma i hyllningen av Lay´s Kettle Cooked Mesquite BBQ. De är grymt goda och Sverige har verkligen något att lära av brittiska och amerikanska chips. Här nöjer vi oss med sourcream i alla möjliga varianter. Over there finns det hundratals varianter. Marknaden är såklart större men ändå, varför smakar många chips så tråkigt i det här landet? samma smaker jämnt och när det gäller just barbecuechips är vi faktiskt riktigt dåliga i Sverige.