Istället för kanelbullar: likören Kanelbulle & mjölk – vi har testat den
Lika bra att jag outar detta direkt: Jag är inget fan av kanelbullar. Får jag välja tar jag kardemummabulle alla dagar i veckan, men över huvud taget är bullar faktiskt en av de laster jag inte har.
Jag är inte heller galen i gräddlikör. Därför är jag förmodligen helt fel person att testa en gräddlikör med smak av kanelbulle.
Jag tog hjälp av min arbetskompis Sara Persson som är den här på Digitala Medier som mer än någon annan älskar gräddlikör och artificiella smaker. Vi var flera som testade men i detta fall är det Saras ord som väger tyngst.
Flaskan har ingen innehållsförteckning men likören är 17-procentig och innehåller mjölk.
Doften är stark och påminner om aceton. Spritig, om du kommer för nära med näsan. På håll doftar den starkt av kanel, lite som Fireball. Färgen är snarlik Bailey’s. Mörkare än jag hade tänkt mig när jag såg flaskan.
Smaken är först spritig och kanelig, sedan smakar det mest som Baileys. Precis som alla gräddlikörer stannar en fet hinna i munnen när du smakat på den.
Sara ger den tre gafflar: ”Kanelsmaken är lite för stark och den slår ju inte Tequila Rose!”
Själv skulle jag inte dricka likören alls, men kan tänka mig många sammanhang då den skulle vara mycket användbar!
- Jag brukar steka äpplen i mycket smör och amaretto, men att steka äpplen i denna likör skulle ju bli helt fantastiskt!
- Jag skulle kunna göra en god kaffedrink med likören och lite vaniljvisp på toppen (eller bara vispad grädde).
- Jag skulle kunna hälla den över en kula glass med äppelkompott till.
Finns i beställningssortimentet och kostar 189 kronor för 700 ml