Hemma igen efter Pasta World Championship i Milano
Det roligaste med att få vara med på Pasta World Championship var att få träffa de tävlande och deras medföljande supportrar. För Sverige tävlande unga kocken Ludvig Salovuo.
Trots att Ludvig vann med alla röster i sin första pastaduell, kom han inte vidare till final utan blev utslagen av norska kocken Benjamin Vikse Roth. Ludvig var ändå glad och nöjd med sin insats och tyckte att tävlingen var en kul erfarenhet.
I finalen stod, kanske lite otippat, USA mot Kina. Den unga kocken Carolina Diaz tog hem segern med sin tolkning av Spaghetti al Pomodoro. Hon är verksam i Chicago och har rötterna i Mexiko.
Märkliga miljöombyten
Ibland när jag reser kan jag komma hem och tänka: hände det där verkligen? Oftast är det när man reser bara över en dag eller två och och miljöombytet blir så totalt att jag har svårt att ta in det. Så blev det nu när jag fick följa med Barilla till Milano för att titta på Pasta World Championship.
Att lämna ett ösregnigt Stockholm och landa i ett soligt Milano efter bara drygt två timmars flygresa räcker ju egentligen för att det ska bli overkligt. Att sedan få en dag för sig själv i en helt ny stad istället för ett hetsigt och superspäckat program är också rena lyxen.
Det här var min bästa upplevelse av mattävlingar hittills i livet! Det var som att sitta i ett mat-tvprogram fast live. Alla jurymedlemmar gav en massa bra feedback och ställde relevanta frågor till de tävlande så att vi alla i publiken kunde förstå hur de resonerade. Det är en stor tävling förstås, men inte megastor som Bocuse d’Or eller Årets Kock. Lagom liksom!
Nå nu är jag hemma i ett blåsigt men soligt Stockholm igen och ska ta tag i testandet och bloggandet.