Hej då julen. Hej asiatisk mat!
Efter jul och nyår har jag enbart lagat asiatisk mat. Det tycks vara ett begär som aldrig går över? Om en rätt innehåller, lime, chili och koriander är det nästan säkert att jag vill äta den.
Så nu har vi storhandlat på asiatiska butiker för att lätt kunna svänga ihopen gryta, wok, dressing eller nudelrätt. Här är några mycket bra flaskor och burkar att ha hemma om du vill laga thai, vietnamesiskt, japansk eller koreansk mat:
- Fisksås
- Japansk och koreansk soja
- Het röd chilisås (som den på bilden)
- Mirin
- Ponzu
- Tamarind
- Misupasta
Glas- ägg och risnudlar är också bra att ha hemma och de är betydligt billigare när man köper dem på asiatiska butiker.
Sedan får man köpa till färsk koriander, lime chili, en massa grönsaker och lite tofu eller kyckling så är man hemma!
Vi har ännu inte haft ett klockrent recept på Pad Thai i Allt om Mat men det kommer snart!
Jag vill ha min riktigt syrlig med mycket tamarind i såsen. Det går INTE att byta ut tamarind mot sweet chili som det står i vissa recept. Det kan säkert bli gott ändå, men det är inte pad thai.
Här är några inspirerande recept.