Härligt konferensställe – Smådalarö gård!
Konferens brukar betyda en hel del ätande. Knappt hinner man äta frukost så är det förmiddagsfika. Det är med andra ord ett liv i lyx! På Smådalarö gård hade de dessutom bästa fikapauserna ever. Föredrar du ett kex med brie, starka korvar, frukt, kardemummabulle eller smågodis? Allt detta och mycket mer rymdes på deras fikabuffé.
I restaurangen serveras trerättersmiddagar, fräscha luncher och en riktigt bra frukostbuffé. Vi fick en pilgrimsmussla med blomkålscreme, syltad apelsin, salsiccia, sikrom och smör med skaldjursfond till förrätt. Varmrätten var hjortfilé med pumpacreme och morötter och till dessert fick vi ett litet inkokt päron. Allt mycket fint presenterat och väldigt gott.
Men störst intryck gjorde ändå fikabufféerna. Ni har säkert också varit på konferens, eller någon utbildning, eller ett seminarium då någon tycker att fika är lika med kaffe och frukt. Det är det inte. Kaffe och frukt passar inte ens ihop! Kaffe passar ihop med fikabröd, ett digestive med brie och till och med med bacon och ägg. Men inte med ett äpple. Jag älskar att äta salt till kaffe så min lycka var gjord då jag både fick salami och brie till fikat. Underbart!
Nu är min plan att försöka få komma dit i vinter och käka deras julbord. Jag kan bara föreställa mig hur mysigt det måste vara på Smådalarö gård mitt i vintern.