Hamburgerlycka på Bar Burger Café
Peter Nordin som bland annat driver Prinsen och Zink Grill har sällat sig till mängden och öppnat ett eget hamburgerhak. Hans ligger i glaslängan i Kungsträdgården med fin uteservering och trevlig inredning.
Visst har jag sagt att jag är less och helt ointresserad av hamburgerrestauranger? Att jag vill se något annat, något nytt. Jaja, jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. Plötsligt var jag visst intresserad i alla fall.
Jag fick en helt perfekt stekt burgare (True-burger), lite väl stabbigt bröd, men med mycket bra smak. Dressingen hade fin chilihetta och jag i princip slickade skålen! Pommesen var perfekt saltade, tunna och krispiga. Detta var min godaste burgare på bra länge! Glädjen över att få en rosa, men ändå ganska välstekt burgare var oändlig. Jag är så jämarns trött på alla sladdriga halstrade råbiffar med bröd och dressing som ”ska vara så enligt kocken”. Och den redan nämnda dressingen är ett skäl i sig att komma tillbaka.
Min webbkollega Hanna hade inte samma tur. Hon satt vid ett annat bord och fick en ganska blek och torr burgare som tyvärr inte var något att skriva hem om.
Ölen till kom från Nya Carnegie, bryggeriet i Hammarby Sjöstad och passade helt perfekt! Milkshaken med smak av hallon var supersöt med fin smak av hallon. Glassen gör de själva på italienskt vis och säljer i glasstånd intill restaurangen. ”Bara naturliga råvaror ingår.”
Det man kan hoppa över här är Bloody- och Virgin Mary. Den var som en mastig gazpacho med grillsås i. Alldeles för tjock och klumpig och inte god. För salt även som soppa. Här kunde de skärpa till sig för det är just här man blir sugen på en Bloody Mary!
De som äter ostron var inte heller imponerade av krogens Rockefeller oysters. De gratineras med stuvad spenat och Ementaler som tar bort den lilla smaken ostron har. ”Spenaten får mig att tänka på min barndoms skolmat.” var en kommentar.
Annars tänker jag så här. Med detta perfekta läge, särskilt sommartid, men även vintertid då de lyckats med inredningen och gjort gulliga små gammeldags tågbås i den avlånga kaklade lokalen, och om de kunde hålla samma höga kvalitet som när de gjorde min hamburgare… ja, då kan detta vara en succé. Jag kommer i alla fall att gå hit igen!
En True-burger kostar 159 kr, men då betalar man ju även för läget. Och så jämarns dyrt är det inte om man tänker på hur mycket en reguljär foodtruck kan klämma ur en, och då måste man sitta ute utan bord och med papptallrik. Jag är sugen på att prova Bar Burger Cafés Tokyo fish burger (169 kr), en tabasco-kryddad fiskburgare, grön chilisås och soja-, wasabimajo samt picklad ingefära.