Gunfire Blackcurrant – varm tedrink med rom
Det är höst, det är kyligt och det är förkylningstider. Just nu passar det fint med en varm drink. Det här receptet på Gunfire Blackcurrant är lika enkelt som drinken är god. Och du gör enkelt om den till en alkoholfri variant genom att skippa mörk rom.
Gå till receptJag drar mig till minnes en jul då vi skulle fira tillsammans med vänner i Berlin. Under själva julmiddagen riktigt kroknade jag inför allas ögon. Jag blev kritvit i ansiktet och svettades som en galning. Jag fick hög feber och värdparet bäddade ner mig i en soffa. Då hade jag tyvärr redan smittat exakt alla i sällskapet. Inte minst min man Tomas.
Vi spenderade nyårsafton superförkylda i en bäddsoffa och istället för skumpa drack vi stora mängder te med citron och honung. Nu när jag börjar känna minsta kli i halsen är detta ett go to-recept. Men eftersom jag inte är helt sjuk ännu så får jag dricka den här drinken med rom i.
Gunfire Blackcurrant funkar fint som alkoholfri
Jag använder svartvinbärste som gör drinken fruktig och väldoftande. Passa på att blanda ut honungen i teet innan du häller i rom så att teet är sitt hetaste. Smaka av med pressad citron och servera gärna med extra citron om någon vill pressa i mer.
OBS! Om du redan är förkyld så är sprit inte lösningen. Men drinken är supergod även utan rom.
Namnet Gunfire kommer från att brittiska soldater bjöds på svart te med rom innan de skulle ut i strid på 1800-, och 1900-talet. De kunde få samma dryck när de var tvungna att fira högtider långt från sina nära och kära.
Tips på två andra varma drinkar:
Recept på varm drink med äppeljuice och calvados
Varm choklad med rom – recept på en värmande drink
Gunfire Blackcurrant – varm tedrink
Ingredienser
- 1 kopp svartvinbärste hett
- 1 tsk honung
- 1,5 cl pressad citron
- 4-6 cl mörk rom
- myntakvist
- citronskivor
Instruktioner
- Gör ganska starkt svartvinbärste.
- Blanda i honung, pressad citron och rom. Smaka av.
- Servera med en myntakvist som du klappat lätt mellan handflatorna, och extra citronskivor.