Guld i alla klasser i Culinary Olympics!
Sverige har världens bästa kockar!
Det bevisades i dag då vi tog guld i Matlagning-OS i samtliga klasser vi tävlade i!
Svenska Kocklandslaget, Svenska Juniorlandslaget, Stockholm Culinary Team och Team Sabis vann alla totalsegern i sina kategorier i Culinary Olympics, Erfurt, Tyskland.
Dessutom tog Svenska Kocklandslaget guldmedalj i alla fyra kategorier. Stort GRATTIS! till: Fredrik Björlin, Viktor Westerlind, Tom Sjöstedt, Fredrik Hedlund, Johan Sandelin, Mattias Ljungberg, Klas Lindberg, Daniel Roos, Patrik Fredriksson, Jesper Bogren och lagledaren Krister Dahl.
Läs mer om tävlingen här.
Fakta Culinary Olympics – OS i matlagning
Sverige tävlar mot 36 nationslag från hela världen under Culinary Olympics. Deltagarna i de olika klasserna kommer från mer än 50 länder, och totalt cirka 1 500 kockar och konditorer är med och tävlar.
Culinary Olympics anordnades år 1900 i Frankfurt för första gången. Sedan dess arrangeras tävlingen vart fjärde år. Sverige är unikt genom att som första nation i historien vinna guld i två på varandra följande OS, och genom att som första nation tävla med ett helt ekologiskt koncept 2004.