Grillad squash med enkel glace – vegetariskt alternativ
Det här receptet på Grillad squash med enkel glace är ett perfekt vegetariskt alternativ till grillade köttbitar. Den blir smakrik och passar utmärkt till Amerikansk potatissallad till exempel.
Gå till receptNu finns det massor av vegetariska alternativ att lägga på grillen. Men om du vill hålla det enkelt så är det här receptet perfekt. Den enkla glacen med bara två ingredienser gör squashen mycket smakrik.
Med den här gigantiska squashen kunde vi göra både krämig Squashsallad med risoni och Grillad squash med enkel glace. Och har du mycket squash kan jag lova att det passar att äta tillsammans. Men har du bara lite squash så kan du äta den grillade squashen till potatissallad, smashed potatoes eller något annat tillbehör.
Squash perfekt för grillen
Jag älskar grillad aubergine också men den blir mycket mer sladdrig i konsistensen. Om du får tag på en riktigt stor squash så är den ofta väldigt krispig och passar perfekt att lägga på grillen. Jag blandar glace i en mugg och penslar på när squashen redan ligger på grillen. På det sättet spar jag en del disk.
Grillad squash med enkel glace
Ingredienser
- 1-2 squash
- 0,5 dl japansk soja
- 0,5 dl BBQ-sås t ex Sweet Baby Ray's
Instruktioner
- Skiva squash på längden. Om du har en pumpaformad, ta ur kärnhus och skiva.
- Blanda soja och BBQ-sås i en mugg.
- Hetta upp grillen ordentligt. Lägg på squash och pensla med glace.
- Vänd och pensla andra sidan. Grilla minst 10 min.
Eftersom jag fick en squash stor som en pumpa var det en bra idé att ta ur kärnhuset som blir lite mjukt och mjöligt när squash får växa sig stor. Däremot behöver du inte salta ur skivorna av squash när du ska grilla dem hårt. De blir inte beska trots att du inte saltat ur dem.
Det är min syster som alltid grillar squash när hon grillar andra saker. Jag har härmat henne, men istället för att ha det som ett tillbehör till kyckling så serverar jag den istället för kyckling.
Det blev väldigt gott! Glacen passade perfekt till squashen. Hade Santa Marias Smokey Hickory hemma och det blev kanon med japansk soja. Använde även samma glace till svensk grillost vilket blev super. Tack för detta.
Hej!
Åh det låter underbart! Nu blir jag hungrig – igen! Ska testa det på grillost också.
Tack för tips!
Malin