Godaste omeletten är täckt med Falbygdens lagrade ost
Ja det kanske inte är någon stor skräll att bacon, ost och creamed corn blir gott ihop, särskilt om man gratinerar det med en massa ost. Men ändå! Här vill jag tipsa om mitt livs godaste omelett!
Jag hade en rest i kylen på creamed corn som jag tycker är ett ypperligt tillbehör till allt som är långkokt och pulled, grillat och stekt. Det mesta, med andra ord. Jag gör den genom att först fräsa majs (oftast från burk eller fryst, ta inte de vakuumpackade!) i smör, sedan koka i en liten mängd grädde ca fem minuter. Smula ner lite fetaost som får smälta och salta efter behag. Vumma med stavmixer till ungefär hälften är mixat och hälften är hela majskorn. Klart! När du råkar ha en rest av gräddig majs i kylen är det dags att göra världens godaste omelett:
Omelett med creamed corn, bacon och ost
1 pkt bacon
1 bananchalottenlök
8 ägg
1 dl vatten
1/2 tsk salt
2,5 dl creamed corn
6-8 små tomater
150 gram riven lagrad ost
Sätt ugnen på 225 grader. Hårdstek ett paket bacon, låt rinna av lite på hushållspapper och klipp i små bitar. I baconfettet som finns kvar i pannan, stek en bananchalottenlök, finhackad.
Vispa upp 8 ägg med lite vatten och blanda med ca 2,5 dl creamed corn och salt. Häll i pannan med lök och tillsätt baconet, 6-8 skivade små tomater, gärna Romantica. Rör om lite i pannan som ska vara på ganska låg värme.
Häll över riven ost. Gärna Falbygdens! De har valt att börja sälja sina storsäljare Arn Herrgård och 1878 Präst (båda lagrade i 12 månader) rivna i påse på 150 gram. Jag tog en hel påse.
Gratinera i ugnen 10-15 minuter.
Ät och njut! Gärna med srirachasås till. Coca-cola gifter sig bra med denna rätt.
Hej!
Du menar väl Falbygdens ost?
Tomas