Geisha dark – men varför?
Fazers storsäljare Geisha är sedan länge en av mina favoritgodisar. Fazer försöker på olika sätt produktutveckla, och den mest lyckade satsningen var stora… hm, geishakulor? Ja i alla fall, stora kulor i prassligt papper och läcker kartong. Jag tror att de bara såldes i Finland (och på Kioskpiraten i Luleå som specialiserat sig på finskt godis) för två år sedan. Det som kommer närmast nu är de här:
Nästan lika goda men ändå inte riktigt. Nå hur som helst. Denna vecka fick vi varuprov på Geisha dark, alltså vanliga Geishagodisar med mandelnougat fast med en mörk choklad på. Det passade mycket dåligt ihop tyckte jag.
Varför ska allt vara så ”dark” nuförtin? Vissa godisar är inte gjorda för att vara vuxna. De ska bara vara lena och söta och goda och väldigt frestande. Är man en älskare av mörk choklad köper man väl ändå inte Geisha?
Låt Geishan vara ljus!