Gåslunch på Tennstopet
I dag har jag ätit min andra ”gåsmåltid”. Min första åt jag som middag på Grand Hôtel för några år sedan. I dag var det gåslunch på restaurang Tennstopet.
På anrika stockholmskrogen Tennstopet gör man sitt yttersta för att bevara alla svenska mattraditioner och det ska de ha en rejäl eloge för! När Vassa Eggen-gänget tog över hade de redan fullt fokus på att bevara allt som gick och därtill hör traditioner som höstkråka och surströmming.
– Surströmming är vår mest välbesökta tillställning, berättar Anders Malmberg, men efter det är gåsmiddagen den mest populära!
Självklart har de gåsmiddag här, även till lunch! Hela två veckor har man på sig att äta gåsen här och recepten är desamma sedan 1850.
Svartsoppa är kanske mer kul och intressant än god egentligen, men jag äter den gärna en gång om året med lite skrov i. På Tennstopet serveras den med korv, hjärta och hals. Torr sherry till kanske inte var klockrent.