Frittata med potatis och Västerbotten
Fick du rester efter din surströmmingsskiva? Eller råkar du bara ha kokt potatis och Västerbottenost hemma? Det här receoptet på frittata med potatis och Västerbotten blir en supergod och mättande ugnsomelett som du snor ihop på en halvtimme.
Gå till receptReceptet på Frittata med potatis och Västerbotten kom till dagen efter vår lilla surströmmingsskiva. Vi gjorde oss av med själva strömmingen som blev kvar, men hackad rödlök, kokt mandelpotatis och Västerbottenost är fantastiska rester som ger en riktigt matig och god frittata. Jag älskar edamamebönor och satte i dem både för smak och för färg.
Frittata = bästa resträtten
Frittata och omeletter av alla de slag är min favorit när det kommer till rester. När jag agerat ”Restakuten” på Willys instagramkonto har det kommit till en hel del recept på frittata. När jag var i Thailand fick jag en pad thai serverad i en omelett, sedan dess åker alla rester av take away från thailändska krogar ner i en omelett. Så gott!
Den här varianten av frittata med potatis och Västerbottenost blir ju mer åt det helsvenska slaget men inte mindre god för det. Ta så mycket Västerbotten att du nästan skäms. Då blir det perfekt! Helst ska osten få fin färg, men med en pytteliten Kockums- spis och ugn från 1950-talet kombinerat med en mycket stor hunger får ni inte kräva så mycket. Huvudsaken är i alla fall att osten smälter.
Nu älskar jag ju äggrätter av alla de slag men just Frittata som du gräddar klar i ugnen är särskilt god och lätt att lyckas med. En annan sak som är bra att ha på lut som mättande mellanmål är mitt recept på goda äggmuffins.
Frittata med potatis och Västerbotten
Ingredienser
- 2 msk smör
- 0,5 dl rödlök hackad
- 10 potatisar kokta
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1,5 dl edamamebönor
- 6-7 ägg
- 2 msk vatten
- 0,5 tsk salt
- 2 dl Västerbottensost grovriven
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°.
- Smält smöret i en stekpanna vars handtag klarar 150°.
- Fräs först hackad lök, sedan potatis i bitar tills allt fått färg. Krydda och häll i bönorna. Låt dem fräsa med en stund.
- Vispa upp äggen med vatten och salt.
- Häll äggröran i stekpannan och rör om på medelvärme ca 10 min.
- Häll över osten och ställ högt upp i ugnen ytterligare 10 min eller tills frittatan fått fin färg. Peppra lite till innan du serverar.