Fira Saint Patrick’s med en Guinness float!
På söndag är det Saint Patrick’s Day. Då dricks det enorma mängder Guinness och helst har man på sig något grönt för att fira Irlands nationaldag och skyddshelgonet Patrick.
Chefsbryggmästaren från Guinness, Mr Fergal, var på blixtvisit i Stockholm och pratade Guinness och mat i kombination. Ostron passar utmärkt hävdar han, och alla andra som smakade. Jag tål inte ostron själv så jag får tro dem på deras ord. En perfekt starter den 17 mars.
Till varmrätt äter Mr fergal helst en irish stew. Det är kort sagt en köttgryta, helst gjord på lamm, med potatis och morötter.
Men det roligaste är desserten! En helt ny upplevelse för mig, en öl float! Häll Guinness (helst extra stout) över en stor kula vaniljglass i ett glas. Klart! Och så gott. Alla brända kaffetoner och den goda beskan som finns i ölen passar helt geschwint till vaniljglass. Detta kommer att bliva min melodi! Och definitivt det jag kommer att bjuda familjen på på söndag.
Jag skulle gärna ha ett gott recept på irish stew också. Någon som kan hjälpa mig?