Finlands bästa krog – nu i Stockholm!
Restaurang Farang öppnar nu på fredag på Tulegatan 7 i Stockholm. Missa inte tillfället att äta fantastisk asiatisk mat gjord av Finlands bästa kockar.
Ägarna, Kim Öhman, Tomi Björck och Matti Wikberg har alla jobbat på stjärnkrogar som till exempel Per Se, Fat Duck, Edsbacka krog och Chez Dominique. Deras krog Farang i Helsingfors har blivit utnämnd till Finlands bästa krog av flera tidningar och har en Bib Gourmand. Nu tar de med sitt koncept med thailändsk, vietnamesisk, malaysisk och indonesisk mat hit till Stockholm, och ingen kunde vara gladare än jag för det!
På presslunchen i dag fick vi äta grönmusslor, soft shell crab med syrlig sallad, långkokt fläsk, fruktsallad, sorbet och bakverk. Dessutom fick vi några smakprov på asieninspirerade cocktails som var mycket lyckade!
Med tanke på hur kort tid en bra restaurang som Peacock hade här på Tegnérgatan, med liknande lokal (nästan utan fönster) och med Rådmansgatan som närmaste t-bana, så råder jag er alla som är det minsta intresserade av bra asiatisk mat att boka bord här snarast!
Kan tiden vara mogen för en sydostasiatisk finkrog nu? Jag kan bara hoppas det!