Fina flingor från Färsking – utan socker
Färsking kom med sin goda granola för fyra år sedan. Nu lanserar de Linsloops och Linspops gjorda på linsmjöl. Flingorna har inget tillsatt socker eller sötningsmedel och är veganska och glutenfria.
Jag åt massor av flingor som barn. Flingor i filmjölk eller flingor i mjölk. Favoriten var några små formade som blommor, samt havrefras. Jag är mycket nyfiken på att få smaka dessa tre nyheter eftersom jag älskade Färskings granola.
Jag behöver alla tre smakerna av Färskings linsflingor
Det är alltså flingor i tre olika smaker jag testar, choklad, vanilj och jordgubb. De kommer i mycket stora kartonger som tar upp en halv hylla i skafferiet. Men allra godast blir det när jag blandar alla tre sorterna, så jag behöver tre förpackningar.
Jag och min man Tomas testar för det mesta produkterna tillsammans. Vi tycker nästan aldrig likadant. Inte nu heller. Flingorna faller mig på läppen medan han avfärdar dem som smaklösa. Smaklösa! Det är de INTE. Vaniljflingorna doftar starkt av vanilj på ett nästan onaturligt sätt. Men de innehåller bara naturliga smakämnen.
Chokladflingor för vuxna? Framtiden är redan här!
Chokladflingorna är ganska vuxna i sin chokladsmak, inte alls så söta som man skulle kunna tro. De med jorgubb kanske inte smakar så jättemycket jordgubb precis men är ändå väldigt goda tycker jag.
Som sagt är den enda nackdelen jag kan komma på med Färskings flingor att paketen tar så jämarns stor plats och att det är svårt att välja ut en favoritflinga.
Glutenfria och veganska flingor
”Precis som vår granola innehåller flingorna inte något skumt, det vill säga sånt som du inte känner till, kan uttala eller förstå vad det är för något. Dessutom att de innehåller nästan dubbelt så mycket fibrer och protein än genomsnittet känns extra bra och att de kan ätas både av veganer och glutenintoleranta”, säger grundarna Amanda Larsson och Calle Rosengren.
Produkterna finns i ICA-butiker och kostar cirka 37 kronor.