Enklaste receptet på picklad svamp
Picklad, syltad eller inlagd svamp, det är olika namn på samma sak. Ett toppentillbehör till vilt och paté. Här är ett enkelt recept som jag gör med förvälld svamp.
Du behöver inte göra så stor sats åt gången. Jag använder cirka 200 gram förvälld svamp och det blir en rejäl burk. När svampen är klar håller den minst en månad i kylen.
Picklad, inlagd, syltad svamp
Att förvälla svamp är det bästa sättet att förvara den tycker jag. Men torkad svamp är också super att ha i skafferiet. Så här använder jag den!
Förvälld svamp blir inte besk, du kan ha den i frysen och snabbt slänga ner i en stuvning eller en gryta, eller pickla den som här.
Picklad svamp
Utrustning
- Väl rengjord glasburk med tätslutande lock.
Ingredienser
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl ättiksprit 12%
- 1,5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 200 gram förvälld svamp t ex kantareller eller trattkantareller
Instruktioner
- Koka upp lagen med socker, ättika, vatten och salt. Rör om tills sockret smält.
- Häll svampen i en väl rengjord burk med tätslutande lock.
- Häll över den heta lagen och låt stå tills det svalnat.
- Förvara i kylen ett dygn innan du serverar svampen. Den håller minst en månad i kylen.
Perfekt
Kan man smaksätta det med tillexempel chili? När har MSN i det isåfall?
Om man gör det med champinjoner ska man koka dem separat först?
När har man i det isåfall*
Hej!
Visst kan man det och jag skulle i så fall göra det med champinjoner. Jag skulle bara lägga i en halv hackad rödlök peppar när jag låtit svampen stå i lagen 1 h.
Jo och med champinjoner skulle jag först steka dem så att vattnet dunstar bort ur dem och sedan hälla på lag. Sist i med chili!