Enklaste receptet på godaste vinbärssylten!

Du gillar kanske också...

27 svar

  1. Tomas skriver:

    5 stars
    skulle nog ge den här sylten 6 stjärnor om det gått.

  2. Lisbeth skriver:

    3 stars
    Alt för mycket socker. Föredrar rinningare sylt. Kan m fördel utesluta vaniljen.

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Lisbeth!
      Det är ju lite olika med både smak, bär och pektin så det går så klart bra att använda mindre syltsocker för rinnigare marmelad. Jag älskar vanilj men den är lätt att utesluta.
      Malin

  3. Malin paulsson skriver:

    5 stars
    Enkla och smidiga recept är vad jag älskar, detta receptet var kanon, det går lika bra att låta bli att mixa om man vill ha sylten lite mer som rårörd vinbärssylt 😊

  4. Ann-Christin skriver:

    5 stars
    Lätt recept, blev mellanting mellan sylt och marmelad. Jättegod, både till rulltårta scones.

  5. Ylwa skriver:

    5 stars
    Äntligen ett jättebra recept p röda vinbär ist f att bara göra saft el gelé.
    Supergott!

    • Malin Turunen skriver:

      Härligt att höra att du gillar sylten/marmeladen. Åt den på rostat bröd med smör och ost i morse. Mums!

  6. Anette skriver:

    Hej. Undrar om man kan frysa sylten? Mvh Anette

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Anette!
      Visst går den att frysa, men även utan frys så håller den ju minst ett år i tät burk. Förmodligen två år!

  7. Magnus skriver:

    För att kunna veta hur många burkar eller stor burk som behövs, är det lite egendomligt att utelämna i receptet hur många liter färdig sylt det blir. Bilden med alla syltburkarna säger ingenting om hur många liter färdig sylt det blir.

    • Malin Turunen skriver:

      Hej Magnus! Det har du helt rätt i, jag ska ordna detta genast. Räkna med att det blir ca 1,5 liter färdig sylt.

    • Malin Turunen skriver:

      Nu ser jag att det står där men har hamnat under Portioner. Jag ska förtydliga. Tack för påpekandet!
      Malin

      • Mari skriver:

        Har någon testat att göra detta recept med svarta vinbär, blev det gott?

        • Malin Turunen skriver:

          Hej!
          Jag har gjort den på både röda och svarta vinbär och den blir jättegod med båda. Testa gärna och återkom med vad du tycker?
          Malin

  8. Setareh skriver:

    Hej!
    Måste man förvarar marmeladen i kylen!

    • Malin Turunen skriver:

      Hej!
      Du behöver inte ha den i kylen förrän du öppnat burken. den håller minst 2 år i skafferi. Men så snart du öppnat den är det bäst att förvara i kylen.

  9. Robin skriver:

    Hej! Mitt bärår är kanon och i helgen blir det storkok på flera av dina recept! Skummar du sylterna/marmeladerna något?

    • Malin Turunen skriver:

      Hej! Vad kul att du fått så mycket bär och att du använder mina recept! Nej jag skummar aldrig sylt eller marmelad. Jag tycker att det blir supert ändå.

  10. Annika Hedlund skriver:

    5 stars
    Hej Malin och Ni andra!
    Jag tycker att receptet på röda vinbär är helt perfekt. – Mycket smakrikt och gott och så får man användning för sina röda vinbär.
    Du får fem stjärnor av mig!

  11. Irene skriver:

    Hej, måste man ta bort alla små svarta knoppar på bären?

    • Malin Turunen skriver:

      Nej det gör då inte jag.
      Jag tar bort dem på krusbär men där går min gräns!

      Malin

  12. Josefin skriver:

    4 stars
    God men jag tycker den blev mer som en marmelad än sylt 😊 kommer ta mindre syltsocker nästa gång, men jag tyckte vaniljsockret förhöjde smaken 👍

  13. Agneta skriver:

    3 stars
    Alldeles för söt, för våran smak, trots att vi minskade sockermängden.

    • Malin Turunen skriver:

      Aj då så tråkigt!
      Vi har nog ganska sura bär för den här har blivit ganska syrlig hos oss.
      Alltid tråkigt när det inte blir som man vill, särskilt när det gäller ens egna fina bär.

      Malin

4.38 from 24 votes (17 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg