Creamed Corn – recept på Gräddig majs med feta
Ett av de godaste tillbehören till tacos är detta recept på Creamed Corn – recept på Gräddig majs med fetaost. Älskar du också majs så måste du testa detta underbara recept. Perfekt om du vill servera vegetariska tillbehör.
Gå till receptJag gjorde ett reportage med två amerikanska taco-killar som var på besök i Stockholm. De lärde mig tricket för att göra jordens godaste Creamed Corn – fetaost! Med bara en liten bit feta i majsen blir det en perfekt brytning mellan den söta majsen och den syrliga osten.
Creamed Corn – Gräddig majs med feta, går att göra vegansk. Då tar du till exempel iMat istället för grädde och fetaost. Ta majsen från plattan innan du blandar ner iMat och mixa majsen till hälften med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Creamed Corn passar till Pulled Pork
Den här underbara röran är också supergod att servera till Pulled Pork eller Pulled Chicken, Chili con eller sin Carne och många andra kryddstarka rätter.
I det här receptet använder jag majs på burk. Men har du färsk eller fryst majs så fungerar det också toppen. Du kan till exempel grilla den färska majsen efter att ha blötlagt den en stund. Sedan skalar du av kornen med en vass kniv och använder dem på samma sätt som jag använder burkmajsen. Då blir röran extra lyxig!
Creamed Corn – Gräddig majs med feta
Ingredienser
- 2 salladslökar
- 2 msk rapsolja
- 2 burkar majs à 340 gram
- 50 gram fetaost
- 1/2 dl grädde
- 1/2 tsk salt
Instruktioner
- Skiva löken och fräs i olja i en kastrull.
- Häll av vätskan från majsen. Fräs med löken till all vätska dunstat bort.
- Tillsätt grädde och fetaost och låt puttra cirka 10 minuter.
- Salta och mixa med mixerstav men lämna en tredjedel av majskornen hela. Servera genast.