Bruce Hill från San Fransisco gästspelar på Vassa Eggen
Att gå på restauranger som gästas av kockar från andra länder är det närmaste man kommer att resa tycker jag. Den 26 och 27 september kan du njuta av California Cooking på Vassa Eggen i Stockholm.
Kocken Bruce Hill tar inspiration från hela världen i sin matlagning. Nu gästar han Vassa Eggen i två dagar och där kan du välja på en sex-, eller åttarättersmeny, 695 respektive 895 kronor. Vinpaket 505 och ölpaket 375 kronor.
På den tecknade bilden ser Bruce Hill ut som de flesta kockar verkar vilja bli porträtterade. Arg, med armarna i kors och med en stor kniv. I själva verket är han en riktig myskille som älskar att prata mat och upplevelser. I San Fransisco driver han krogarna Bix, Zero Zero, Picco och Pizzeria Picco.
Testade delar av Bruce Hills meny
Jag hade lyckan att få testa fyra av Bruce Hills rätter på en välbesökt lunch. Han tar med sina influenser från världens alla länder och använder våra svenska råvaror. Mötet blir en succé! Bäst gillar jag skaldjursrätterna.
En rå pilgrimsmussla med lime (och tequila!) serveras med friterad rom och grönsaker i en fritter. Det fräscha möter det salta tempura-friterade och det blir en perfekt blandning. Till det en citrusfräsch öl, Brooklyn Brewery Naranjito Orange Peel Pale Ale.
En havskräftstjärt lätt stekt i smör med konjak serveras med Beringer Founders Estate Chardonnay. Frisk dryck till den söta smöriga kräftan. En riktig höjdare.
Huvudrätten är lamm från Gotland. Lamm och kalvbräss i all ära men det kan aldrig bli lika gott för mig som dessa delikata skaldjur, så perfekt behandlade.
Lika bra att hoppa raka spåret till den delikata tryffeln som vi fick till kaffe och amerikansk rom. Tryffeln innehöll bourbon och makadamianötter och passade geschwint till den söta starka romen.
Bruce Hill har en syster som bor i Stockholm sedan många år tillbaka och därför har han anledning att återkomma till Sverige. Hoppas på fler gästspel som detta!