Bloody Bourbon – recept på whiskeydrink med citrus
Blodapelsinjuice gör den här whiskeydrinken både läskande och snygg. Bloody Bourbon är en härlig vinterdrink med bra skjuts. Här är mitt enkla recept.
Gå till receptJag har tidigare tipsat om blodapelsinjuice som en utmärkt drinkingrediens att ha hemma. Men det är viktigt att du smakar av din juice. Vissa har en stark beska medan andra bara är söta. Den jag köpte från Brämhults är både besk och enormt syrlig. Perfekt i en drink men rena halsbrännan att dricka till frukost.
Lätt att blanda alkoholfria drinkar med riktigt god juice
Med god juice och någon bubblande drinkmixer fixar du också lätt en alkoholfri drink. Den här juicen blev perfekt med bara två delar juice och en del bubbelvatten, is och apelsinskal på is.
Här hittar du fler recept på alkohofria och alkoholsvaga drinkar
Jim Beam i min Bloody Bourbon
När det gäller bourbon till drinkar så behöver du inte satsa på någon dyrare sort. Alla som finns i Systembolagets ordinarie sortiment fungerar fint. Just i den här använder jag Jim Beam Bourbon.
Vad är bourbon?
Amerikansk whiskey, bourbon, har fått sitt namn efter Bourbon County i Kentucky. Bourbon destilleras ur mäsk som måste innehålla minst 51% majs och resten består oftast av malt, korn och/eller råg. Whiskeyn måste ligga minst två år på fat.
Bloody Bourbon
Ingredienser
- 5 cl bourbon
- 1,5 cl Cointreau
- 6 cl blodapelsinjuice färskpressad
- apelsinskal
- is
Instruktioner
- Lägg en stor isbit eller många små iskuber i ett generöst glas, tumbler.
- Häll över Whiskey, Cointreau och juice och rör om ordentligt.
- pressa oljan från ett apelsinskal över drinken och servera genast.