Bitter Apple Bourbon – recept på whiskeydrink
Bourbon är perfekt att blanda drinkar på. Här gör jag ett enkelt recept på Bitter Apple Bourbon, en whiskeydrink med viss beska och lite sötma från Vetz Aperitivo superiore.

Äppeljuice är en något underskattad drinkingrediens. Den passar helt perfekt till bourbon, cognac, calvados och mörk rom. Dessutom kan du göra både varma och kalla drinkar med den. Korta syrliga eller long drinks med äppeljuice och ginger beer. Så se gärna till att ha färskpressad äppeljuice hemma.
Bra drinkmixers att ha hemma
Annat bra att ha hemma förutom äppeljuice för att blanda drinkar: ginger beer, tonic water, Schweppes Spritz Mixer, blodapelsinjuice, tranbärsjuice.
Nu kanske du som jag har en ganska liten kyl och man behöver sannerligen inte ha allt det här hemma samtidigt, Men har du bara någon juice och något med kolsyra så kommer du väldigt långt! Nu när jag kan skryta med frysfack i kylen så behöver jag dessutom bara förvara juice i kylen. Tonic och ginger beer kan jag ha i rumstemperatur nu när jag har tillgång till bra is.

Fler recept med Vetz Aperitivo
Vetz är en ny aperitivo från Italien som är perfekt före maten bara på is med en bit apelsinskal. Här har jag skrivit mer om den och gör ett recept på Bitter Gin Tonic

Bitter Apple Bourbon
Ingredienser
- 5 cl bourbon
- 3 cl Vetz
- 1 cl pressad citron
- 5 cl äppeljuice
- is
- citronskal
Instruktioner
- Fyll ett stort whiskyglas med is, gärna en stor kub.
- Häll över bourbon, Vetz, pressad citron och äppeljuice. Rör om och smaka av.
- Lägg i en stor bot citronskal och servera genast.