Bästa julklappen – en keramisk mandolin
Jag tycker att alla borde äga en keramisk mandolin. Den tar ingen plats och är så kul att använda att man vill skiva det mesta när man äger en.
Den är också något jävulskt vass så jag rekommenderar att man använder den lilla plasthållaren som följer med för att slippa skiva fingrar och annat.
Mitt enda problem nu är att jag redan presentat halva släkten och de flesta vännerna med mandoliner. Men nu kommer jag ju inte ihåg vilka som fått och vilka har inte fått en?
Den kostar ca 400 kr och det kanske känns dyrt, men efteråt så blir det så mycket roligare att komma hem till den mamman, kompisen eller farbrodern och laga mat. Klart värt det!
Här kan du läsa mer om keramiska mandoliner.
Kyoceras mandolin är superbra, jag skar bort en rejäl skiva från pekfingret förra julen när jag gjorde Jansson. När vi sedan satt och åt på julafton började jag fundera vart skinnbiten tog vägen. Efter det använder jag ALLTID plastskyddet.
Ojojoj!!!
En köttigare variant av Jansson alltså?
Här i provköket har vi skurit oss både på mandoliner och knivarna och jag försöker också att alltid använda plasthållaren, men sedan är det ju alltid någon liten bit morot som jag ska försöka pressa igenom juliennemandolinen och då är det lätt att få en spretig fingertopp!
Plasthållare är ett måste!!