Återbesök på Nosh and Chow
Efter presslunchen på Nosh and Chow har jag varit sugen på att gå dit igen. Dels för att äta de fantastiska nudlarna, men också för att prova de där kycklingleverdumplingarna som kökschefen Johan Lindqvist rekommenderade. De gånger jag slunkit förbi har det varit knökfullt i både restaurangen och barerna. Men i går lyckades jag i alla fall boka ett bord.
Nu har menyn ändrats avsevärt! Färre rätter, inga mellanrätter utan för- och varmrätter, plus desserter. Priserna är också sänkta till en rimlig nivå.
Tyvärr fans inte dumplings med kycklinglever från den karelska menyn kvar så jag åt Ayam curry puffs, det vill säga friterade bollar med kryddad kycklingfärs i, med en röd syrlig dippsås till (95 kr), och sedan nudlarna; Mee med tofu och baby kailan (195 kr). Mitt sällskap åt Tagine på kyckling, kikärtor, aprikos och mandel (219 kr).
Portionerna var helt enorma! Inga förrätter behövs om man äter bara för att bli mätt. Om man vill testa något litet så tycker jag att kycklingpuffarna var jättegoda.
Om man bokar bord på en måndag strax efter 17 är det inte knökfullt alls och lokalen är så mysig och ombonad som jag mindes den. Den smickrande belysningen gjorde det svårt att läsa menyn för mitt sällskap och även att fota nudlarna – som ni ser. I ett annat rum i restaurangen var det däremot fullt upplyst, Där har man också inblick i det stora öppna köket. Betydligt slamrigare och livligare. Lika fint fast på ett annat sätt.
Strax intill ligger Pontus! Och vi gick till vinbaren för ett glas Champagne. Där hade man gjort för många kanapéer så vi blev bjussade på varsitt fat! Trots att vi var tjocksmockmätta slank de ner som smält smör. Mums!