Asiatiska likörsmaker från De Kuyper
Med den asiatiska smaktrend som sköljer över oss kommer också en ny smaksättning på drinkar och cocktails.
Många är de barer i Stockholm som använder sig av sake, citrongräs, chili och ingefära för att krydda upp sin cocktail-lista. Barbro, Farang, Beijing 8 och Miss Voon för att nämna några.
Jag antar att det är den trenden spritproducenten De Kuyper vill vara med på när de nu lanserar fyra nya smaker: Ginger, Spicy Chili, Lemongrass och Lapsang Souchong. Tyvärr var den sistnämnda krossad i frakten så den har jag inte smakat på, men dessa tre är alla oändligt söta och finns i Systembolagets beställningssortiment.
Ginger (36 %) 259 kr: Ganska bra ingefärssmak och -doft, väldigt söt men skulle säkert kunna funka bra i både vodka-, gin- och bourbondrinkar med mycket lime.
Lemongrass (24 %) 199 kr: Luktar kemiskt, lite likt diskmedel. Svårt artificiell smak som jag inte vet vad jag skulle vilja blanda med? Men kanske ändå med mycket lime och sprit att man skulle kunna få ihop en god drink. Jag skulle ändå hellre välja färskt citrongräs alla dagar.
Spicy Chili (35 %) 249 kr: Otroligt chilihet och märklig dryck. För partytricks? (På fester för dem som gärna tävlar i att inmundiga stora mängder chili – och de är fler än man tror!) Kanske kul i en het choklad efter någon tokig middag på temat chili. I övrigt svåranvänd.