Supersnabb asiatisk laxsallad – recept och film
Jag älskar den här laxsalladen som blivit en av mina snabblagade favoriter. Det mesta kan du dessutom ha hemma i frysen: lax, mango och edamamebönor. En perfekt sallad för dig som älskar lime, koriander och srirachamajonnäs. Rostad lök ger gott krisp.
Malins asiatiska laxsallad
Ingredienser
- 4 bitar lax à 125 g, tinade
- 1 dl soja med ponzu eller japansk soja och en halv pressad lime
- 1 påse mixsallad 125 g
- 400 gram edamamebönor tinade
- 225 gram mango i bitar tinad
- 4 lime
- Sriracha Mayo Sauce
- rostad lök
- 1 kruka koriander
Instruktioner
- Skär den nästan helt tinade laxen i cm-stora kuber. Blanda med soja och ev lime och låt stå i cirka 10 minuter. Rör om då och då.
- Ställ upp fyra tallrikar och gör salladen direkt på dem. Dela upp mixsalladen, strö över edamamebönor och mango. Pressa en halv lime över varje portion.
- När laxen stått i 10 minuter, fördela den över salladen. Spritsa srirachamajonnäs över laxen och toppa med koriander och rostad lök. Servera gärna med en limeklyfta.
Mums så gott Malin!
Åh vad kul att du gillar den! Jag äter den nästan varje dag. 😍
Det var sååååå gott!!
Så himla god! 😍😍😍👍🏻
Härligt att ni gillade den! 😘
I morgon kommer ett recept med samma sallad fast med grillad lax. Nej, jag tröttnar aldrig! 😍