Asiatisk gurksallad som passar till allt
När man äter bibimbap, gyoza eller yakiniku på koreanska eller japanska restauranger brukar man få en syrlig, het gurksallad till som man definitivt kan få cravings efter.
Asiatisk gurksallad FTW!
Det är den asiatiska motsvarigheten till vår pressgurka. Gurksalladen är hur enkelt som helst att göra själv förutsatt att man äger risvinäger. Det finns i de flesta butiker nu, men den godaste hittar du i asiatiska butiker.
Asiatisk gurksallad som passar till allt
Ingredienser
- 1/2 gurka
- 1/2 röd chilifrukt
- 2 msk risvinäger
- 1 msk strösocker
- 1/2 tsk sesamolja
- 2 krm salt
Instruktioner
- Skär gurkan i tunna skivor på mandolin eller med osthyvel. Kärna ur och finhacka chilin.
- Blanda gurka och chili med vinäger, socker, sesamolja och salt till en sallad. Den blir ännu godare om den får stå en stund.
Jag gillar också gurksalladen-. Men jag får ”craving for it”. Crawings vet jag inte vad det är!”
Det här salladen är super god och ”Cravings” betyder att man får ett begär efter något, 🙂
Gott!
Alltså tack vare att den är så enkel och på riktigt passar till nästan allt får den FEM stjärnor. Även av mig. 🙂
Perfekt till min nudelsallad. Enkelt och snabbt tillbehör.
Fantastiskt god, och så enkel att göra!!!!
Grym! Funkar att använda vitvinsvinäger också👍🏻
Både busenkel att göra och supergod!!!!
Jag fixade den idag ! Vi har så mycket gurkor i växthuset 🥰
Grymt gott
Härligt att du gillar den! Måste nog hem och göra en sats i dag. 🙂
Vilken ultimat gurksallad! Bästa jag någonsin gjort och kommer aldrig göra någon annan🤗
Hurra!
Bästa betyget man kan få. Tack!
Malin
Har inte testat än, men undrar om den håller ett tag i kyl, el ska den ätas när den görs?
Den håller minst en vecka i kylen! Bra att höra en stor laddning och ha färdigt. 🙂
Jättegod gurksallad
Kul att du gillar den!
Väldigt god. Jag har i rostade svarta sesamfrön också.
Hej!
Sesamfrön är ju oändligt användbara, både till sött och salt. Så det gjorde du helt rätt i!
Malin
God till Kycklingsatay med jordnötssås , som man får som streetfood i Singapore.
Kanske en av få rätter som jag INTE testat med gurkan till. Ännu! Tack för tips!
Ha en skön helg.
Malin
Kan bara hålla med alla som skrivit ! Den är såa god, fräsch med sting uti ! Passar allt från oxfilen till ostmackan.
Oooh så glad jag blir att höra detta! Och även av att bli påmind om den själv!
Tack för det Lise-Lott!
Malin