Årets smaksättare – öl
Några exempel på att öl är årets smaksättare är Bullens nya färska korvar, Beer Bangers, smaksatta med stout, IPA och lager. Chips med stout- och chilismak från Guinness, samt en ny pilsnersill från Melanders och Eriksberg. Sillen ska jag få smaka på till helgen men jag känner att förhoppningarna – som var höga när jag fick höra talas om den – nu i det närmaste grusats efter att ha smakat andra produkter smaksatta med öl.
Korvarna från Bullens smakade tacknämligt lite av lager och IPA medan stout-korven verkligen smakade stout och det var en ren katastrof. Stouten satte en bitter ton på den nästan svarta korven som verkligen inte lyfte smaken.
Korvarna har mycket högt köttinnehåll och de som nästan inte smakar öl alls skulle kunna passa oss. Men det finns så många goda köttiga korvar där ute nu för tiden, så det är mycket tveksamt om vi kommer att välja just dessa.
En annan smakkatastrof är chips smaksatta med stout! Hujedamig! Guinness som är så gott. Och chips som är så gott! Ihop – också gott! Men aldrig mötas de tu! Eller de borde inte mötas i samma påse i alla fall. Kanske bara helt sluta försöka smaksätta saker med öl?
Undantaget från ölregeln är så klart sjömansbiff! En av de godaste grytorna!
I övrigt hamnar ölen på samma smaksättnings-sopberg som granskott, lavendel och… ja här är det fritt fram att fylla i själva! Vad tycker ni inte om för smaksättare?