Årets grillsnackis?
Kronfågel hade pressvisning om sommarens grillprodukter i går. Den produkt de hoppades på allra mest och ofta kallade ”sin nya bäbis” är den så kallade dancing chicken, av dem kallad det mera talande: beer can chicken.
Produkten i sig är alltså bara en helt vanlig kyckling som man sätter på en halvfull ölburk och kör ”sittande” i ugn eller klotgrill. Det Kronfågel gjort är att de givit kycklingen ett namn och också kryddat den något.
Redan för några år sedan kom Skeppshult med sin kopp i gjutjärn som man skulle laga dancing chicken med. Då testade vi den på många kycklingar här i provköket och fyllde koppen med öl, vin, bourbon mm. Vi tyckte inte att det man hällde i koppen hade så stor effekt på smaken på fågeln, men resultatet blev alltid en väldigt saftig och god kyckling.
I somras gjorde vi några dancing ckickens på vår klotgrill i stugan, då bara med halvfull ölburk och det blev alltid bra. Inget krångel, bara det att man måste grilla indirekt, sätta pippin på grillbotten och ha kolen intill. Gärna i en folieform, men det går visst bra att bara strö ut kolen runt om fågeln också.
Kanske blir det en revolution nu när Kronfågel tar fram en pippi med ett koncept till? Jag vet inte. Men jag tycker ofta att Kronfågels färdigkryddade produkter är lite tråkiga så jag skulle ändå hellre ta en okryddad kyckling och välja smakerna själv.