Enkelt recept på krusbärsmarmelad med vanilj
Efter den torraste sommaren någonsin är jag mycket glad att vi satsade mer på bärbuskar än på andra grödor i våra få pallkragar i stugan. Krusbärsbuskarna gav oss tillräckligt för att koka två burkar med underbart god marmelad. Här är det enkla receptet. Jag mixar alltid min marmelad då jag gillar den slät och lättbredd.
Eftersom krusbär inte är de roligaste bären att plocka, taggigt och lite lön för mycket möda, så har jag gjort ett recept för en lite mindre skörd. Men det plussar du lätt på om du älskar att plocka krusbär och har tillgång till många buskar.
Enkel krusbärsmarmelad med vanilj
Ingredienser
- 400 g krusbär röda
- 200 g syltsocker
- 2 tsk vaniljpulver gärna Ürtekram
Instruktioner
- Skölj och rensa bären från skräp och den lilla "piggen".
- Koka bären med syltsocker och vaniljpulver. Tillsätt en skvimp vatten om det verkar bränna fast. En halv deciliter brukar räcka.
- Vumma (mixa) marmeladen med mixerstav. Gärna i diskhon då det kan skvätta en del.
- Häll upp i väl rengjorda burkar och förvara svalt och mörkt. När du öppnat burken ska den förvaras i kylen.
Hur länge skall de koka?
Hej! Koka i minst 15 minuter och som mest 30.
Superenkelt recept och det blev en jättegod marmelad. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vad härligt att höra!!
Fantastiskt enkel och god marmelad. Har gjort den flera gånger. Perfekt att ge bort i stället för blommor.
Vilken bra idé! Jag älskar att få andras marmelad. 🙂
Enkel och fantastiskt god. Perfekt på brieost.
Mums! det måste jag genast prova.
Hur länge håller marmeladen om den står svalt och mörkt?
Oöppnad håller marmeladen ca två år i skafferi. Öppnad ska du ha den i kylen men där håller den många månader. Trixet är att inte sätta ner en smörkniv eller liknande utan se till att du bara har en sked för marmeladen.
Hej. Hur länge håller marmeladen i kylen?
När du öppnar burken och har den i kylen kan den hålla i ca ett år om du inte får i brödsmulor, smör eller annat.
Enkelt och supergott samt bra konsistens. Tack för receptet!
Tack själv!
Malin
Bra recept. Lagom söt och fast. Lätt att göra.
Tack Lena!
Vad kul att höra.
Malin
Men guuuud vad gott! Detta kommer bli en stående favorit 🤩
Vad kul att höra Sabina!
Malin
Det blev kanonbra!
Toppen Roland!
Malin