Recept på kall kaffedrink med Licor 43 – Carajillo
Den söta spanska likören Likören Licor 43 har fått sitt namn av att den innehåller 43 olika ingredienser. Den har tydliga vanilj- och citrus-toner och visar sig passa helt perfekt i en kall kaffedrink – Carajillo som tydligen är extremt populär i Mexiko. Perfekt istället för dessert efter tacomiddagen alltså!
Carajillo – iskall kaffedrink med espresso och Licor 43.
Ingredienser
- is
- 5 cl Licor 43
- 5 cl espresso
Instruktioner
- Fyll ett stort glas med is.
- Häll på likören och sist den nygjorda espresson. Drinken skiktar sig av sig själv.
På restaurang Spanjorskan där jag nyligen testade deras nya meny, hamnade jag på ett event där vi fick veta mer om Licor 43, kafferosteriet Pennybrideg Rosasters och vad man ska tänka på när man blandar kaffedrinkar.
Tänk på balansen
Som med alla drinkar är det balansen som är viktigast. Nummer två är att aldrig servera en Irish Coffee med sugrör då det är meningen att man ska dricka det varma kaffet genom den kalla lättvispade grädden. Obs aldrig sprutgrädde. Men det här har jag ju redan tjatat om i andra inlägg.
Här till exempel!
Nu får jag testa en för mig helt ny kaffdrink. Jag älskar ju espressotini och det här är en uppfriskande söt efterrättsdrink som kan bli sommarens grej. Men kanske inte i stugan för en förutsättning för att den ska bli bra är att du har en massa is.
Så fantastiskt god och svalkande! Var en riktig livräddare denna sommar. Mycket is ska det vara.