Recept på Gino på grillen + tips om kolachoklad
När du ändå har grillen i gång kan du passa på att fixa desserten i ett nafs! Klassikern Gino fick en ny dimension med den nya chokladen Blond som smakar kola.
Gino är en dessert som jag älskat sedan första gången jag åt den för… ja det är väl en 100 år sedan nu? Hur som helst funkar den året runt och du kan variera frukt och bär precis som du vill. Jag tycker att det viktigaste är att banan är en av ingredienserna.
Den vita rivna chokladen blir lite krispig och kokoslik när du gör Gino i ugnen under grillgallret. I foliepaket uteblir krispet, men det blir ändå en underbar efterrätt.
Gino på grillen
Ingredienser
- 1 ask blåbär
- 1 ask hallon
- 1 ask jordgubbar
- 2 bananer
- 100 gram vit choklad eller Blond från Ica Selection
- vanlijglass att servera till
Instruktioner
- Gör i ordning fyra kvadrater med aluminiumfolie.
- Skiva bananer och dela jordgubbarna. Lägg frukt och bär i foliepaketen.
- Riv chokladen eller hacka i små bitar. Fördela jämt över frukt och bär.
- Nyp ihop foliepaketen och lägg på het grill, cirka 250 grader i 10 minuter. Servera genast. Gärna med vaniljglass.
Den blir givetvis inte sämre i ugnen! Jag har bara inte hunnit testa med den nya chokladen ännu.