Rysk soppa bästa vintermaten
Bästa maten i alla väder innehåller så klart koriander, lime och chili, men mitt i all asiatisk matlagning som vi nu idkar hemma fick vi göra en rejäl avstickare på grund av att jag råkat köpa på mig väldigt mycket rödbetor.
Charlotte Jenkinson har gjort receptet på den godaste borsjtj jag någonsin ätit!
Här är det: Borsjtj, rysk rödbetssoppa.
Hon gör den på högrev i receptet, men när man kollar på matbutikernas fyndhylla med råvaror med bäst-före-datum som snart går ut, kan man sannerligen göra fynd! Särskilt på Coop här på Sveavägen där det låg många hängmörade köttdetaljer från Hälsingestintan. Bland annat en lagom stor fransyska. Så det blev lite lyxborsjtj på den. Den behövde inte koka en timme heller för att bli klar och vi slapp skära bort senor. Och det blev en jättesats soppa! Den blir bara godare när man värmer den, så gör en borsjtj i dag!
Här är ett recept på vegetarisk borsjtj.
Som jag dock skulle krydda upp med vitvinsvinäger.