Första besöket på Boqueria
Sist av alla har jag kommit mig för att testa Vassa Eggens Boqueria i Mood-gallerian i Stockholm.
Nog ser det väldigt trevligt ut när man går förbi utanför men ändå har jag alltid dragits till EAT och deras asiatiska koncept (som ligger vägg i vägg). Spretig meny men ändå finner jag alltid goda rätter där.
Nå nu skulle det bli tapas i alla fall, i den härligt stimmiga lokalen med stora fönster mot gatan och en jättebar runt det öppna köket. Trevligt inredd!
Jag möttes av en ung herre som i princip välkomnade mig med orden: Ni är klara till kvart över sju va?
Inte trevligt.
Sedan hörde jag att han mötte alla gäster med samma fras (lite olika tider) och då tänker jag att den här restaurangen kanske är lite för populär för sitt eget bästa? Sedan var tjejen som servade oss mycket trevlig, men jag blir ändå inte sugen på att gå hit fler gånger.
Jag åt en helt bra tapas på anklever med hasselnötter och fikon. Precis så god som man kan tänka sig. Två tuggor, 85 kr. En löjromstoast, också den jättegod och ca två tuggor, 85 kr. Ett glas av deras billigaste cava, 88 kr.
Nu kan ni ana att jag redan var lite anti efter bemötandet i dörren. Men om jag hade en tapasbar skulle jag nog se till att ha en cava för 50 spänn glaset i alla fall? På Södra Sällskapet på Södermalm får man ett glas bra Champagne för 90 kronor. Sedan hör det ju till att man ska ha prestigecava i en tapasrestaurang. Men ändå? Kom igen nu då!?
Jag och mitt sällskap svepte mat och vin och gick snabbt vidare till Pontus! som till vår stora glädje har champagne-onsdagar! En flaska Bollinger för 450 kr. Sitta i sköna fåtöljer och mysa på, få utmärkt service och bli hjärtligt välkomnad. Det är precis sådana upplevelser man vill göra till en vana!