Nytt i Stadshuskällaren
Restaurang Stadshuskällaren i Stockholm har fått en välbehövlig upprustning. Den invigdes 1922, ett år innan stadshuset stod klart.
I det splitternya köket huserar Andreas Hedlund, Årets kock 2002, som senast jobbade på Pontus Group.
Hans ambition är att servera ”riktigt käk gjort på bra råvaror, gärna från producenter i närheten”.
Förutom de hyfsat enkla rätterna i à la carte-menyn som gäller både lunch och middag kan man få äta Nobelmenyn på Nobelservisen (1495 kr inkl vinpaket, mineralvatten och kaffe.) i Linné-rummet.
Är man ett helt sällskap som beställer i tid kan man även välja en tidigare Nobelmeny från valfritt år. Just nu är det till exempel många japaner som kommer hit och vill äta menyn från 1994 då Kenzaburo Oe vann.
Jonas Bohlin har inrett och låtit göra nya stolar efter en gammal modell som han fann i Stadshuset. Mattorna kommer från Kasthall.
Kocken Andreas Hedlund satsar på svensk mat i den nygamla restaurangen.