Test: vegansk brunch på Radisson Blu Royal Park
Jag tog med mig min man Tomas och min svärmor Kirsti (som båda är riktiga köttisar för det mesta) för att testa vegansk brunch på Radisson Blu Royal Park i Hagaparken i Solna. En fin liten söndagsutflykt för oss som bor i Nacka. redan innan vi kommer dit måste jag säga att jag älskar att ett stort hotell vågar ta steget och satsa på en helt vegansk brunch. Heja heja!
I entrén till hotellet möts vi av trevlig personal som visar oss upp för trappan och in i den ljusa restaurangen. Ett mysigt jazzband spelar live och bidrar massvis till den fina stämningen.
Brunchbuffén kostar 395 kronor och det känns ganska dyrt (som vanligt med brunch!), men vore jag vegan skulle jag nog tycka att det var värt det, åtminstone en gång, bara för att få slippa tänka på vad jag kan och inte kan äta. Och inte bli hänvisad till det lilla bordet i hörnet med specialprodukter. Så befriande!
Vi testar vegansk brunch på Radisson Blu Royal Park
Vi börjar med det kalla bordet. Här finns alla pålägg och grönsaker du kan önska. Här imponeras jag mest av en svamppastej och olika maffiga sallader samt en helt perfekt baba ganoush. De har till och med hittat en vegansk ersättning till ost! Helt fin konsistens, lättskivad och med bra ostsmak. Till kaffet finns både soja- och havremjölk. Chipapuddingarna är pyttesmå så att man kan testa båda sorterna. För dagen hade de vanilj och kokos, galet söt, och en med blåbär som var helt underbar! Väldigt krämiga.
På den varma sidan hade de scrambled tofu, sojakorv, majskolvar, pasta med svamp och allt du behöver för att göra små sliders. Här var pommes på sötpotatis en vinnare, men pastan var också smakrik och krämig. Mmmm svamppasta ändå. Det är comfort food för mig! Ingen av oss tre kunde komma på någon rätt som fattades och allt kändes vällagat och gjort med kärlek.
Ja sedan var det dags för dessertbordet. Här var det mycket som lockade, men några desserter som var snyggare än de var goda. När man ska ersätta mjölkprodukter är det lätt att just desserter som pannacotta och cheesecake blir väldigt stabbiga. Därför skulle jag rekommendera att gå direkt till våffeljärnet! Här finns alla toppingar du kan önska dig på en nygräddad våffla, jordgubbssås, chokladsås, Nutella, havrevisp och hackade nötter. Så gott!
För den som inte orkar vänta på våffeljärnet är det bara att ta en färdiggräddad plätta/pannkaka och ösa på med toppingarna.
Betyg: Maten får fyra starka gafflar och servicen lika så!
Av oss tre köttisar var det ingen som saknade något efter att ha avnjutit denna fantastiska brunch! Det och att brunchen på inget sätt signalerade vegansk = nyttig, gör att den måste få mycket högt betyg. Att man bara fokuserat på att servera god mat gör mig alldeles lycklig. Tydligen varieras det som serveras från helg till helg. Också kul!
Extra plus: För den otroligt trevliga servicen, från det du kliver in i receptionen till att du säger hej då med en mage som putar ut i fyra hörn möter du bara hjälpsamma och charmiga människor. Fint också att de satsat på jättefin keramik, trevliga muggar och vackra assietter. Det och den charmiga personalen lyfte hela upplevelsen ytterligare.
Önskemål: Jag tycker att det känns övermaga att ta extra betalt för små shots när folk redan betalat nästan 400 kronor för en brunch. De borde ingå och kanske bara stå färdiga att ta av? Radisson Blu Royal Park har tyvärr inte den mysigaste restaurangen i stan. Jag tänker att stora mattor, dukar och någon slags överdrag på de bruna manchesterfåtöljerna kunde göra underverk!
Brunchen dukas upp varje söndag 12.00-16.00
Pris: 395 kronor. Barn 6-12 år 195 kronor. Barn under 6 år äter gratis.
PS. Redan vid det småvarma kommer vi in på den klassiska diskussionen: Men VARFÖR vill veganerna ha köttsubstitut? Tydligen är sojakorv något av det mest provocerande som finns för många köttätare. Men det kommer jag att ta upp i ett helt annat blogginlägg!