Test: Nya bröd från Fazer
Nu kommer två nyheter från Fazer i brödhyllan. Chiabröd och glutenfria Frökraft. Jag och frukostkompisarna i filmteamet har testat dem.
Här är Fazers beskrivning av sina bröd:
Fazer Chiabröd är ett mörkt fullkornsbröd av dansk rågbrödskaraktär med chiafrön. Chiafrön är en källa till Omega-3. Rekommenderat pris är 26 kr.
Fazer Frökraft är glutenfritt med en rund och nötig smak av surdeg på rismjöl, solrosfrön och linfrön. Brödet är rikt på vitamin E. Rekommenderat pris är 28 kr.
Här är våra beskrivningar av bröden:
Fazer Chiabröd är ett tungt bröd med hög densitet, lite likt danskt rågbröd. Det har en syrlig och god doft och massor av frön. Frukostklubben tyckte mycket bra om chiabrödet.
Fazer Frökraft är ett bröd som är mycket ljusare och mindre kompakt. Det ser ut som ett bra frukostbröd men doften… Vi får lite olika förnimmelser. Jag tänkte på hur det brukar lukta i en djuraffär, en blandning av hö och fiskmat. Någon annan tänkte att det kanske inte jäst klart? I vilket fall var det inte angenämt. Dock gick det bra att dölja med mycket smör, ost och gurka och brödet slank då ner med lätthet.
Helt klart hejade frukostklubben på chiabrödet. Men de andra som testade tyckte att det var för tungt och tuggigt för frukost. De föredrog frökraft. Men påpekade att båda hade en behändig och bra storlek på skivorna och att båda skulle bli en bra grund i ett matigare smörrebröd till exempel. Jag håller med, men kommer inte att köpa något av dessa till frukost.