Ny rom från Ron Zacapa – Edición Negra
Gästblogg!
Gästbloggaren Petter Bäcklund har testat Ron Zacapa Edición Negra och ger minst en tumme upp! Läs om hans upplevelse här:
För en liten tid sen fick jag äntligen provsmaka Ron Zacapas nya Edición Negra. Under en solig eftermiddag i ljusgården på restaurang Brillo i Stockholm presenterade romexperten Mikael Lundén denna otroligt värdiga specialvariant av den klassiska 23:an ackompanjerad av pata negra, manchego och fyllig chokladtryffel.
Den fina mörka färgen avspeglar sig verkligen i dess kraftfulla smak. En fin nötig och kryddig smak med tydligt rökigt inslag men med romkaraktärens mjuka smak. Den känns nästan som en mix mellan rom och bourbon. En smakexplosion med så mycket intensitet. Precis som jag gillar det. De mörka tonerna i romen gör sig väldigt bra med de ganska feta och salta tilltuggen. Jämfört med den vanliga 23:an har smaker gått från vaniljig karamellsmak mot mörk, rökig bourbon.
Kanske mest otippade tipset från Mikael Lundén var att köra Zacapan tillsammans med sushi, vilket tydligen ska vara helt fantastiskt. Återstår och se men jag återkommer när jag testat av denna ganska speciella kombo.
”Den känns nästan som en mix mellan rom och bourbon”
Lite fakta om produktionen:
Om gästbloggaren Petter Bäcklund:
Äter helst inte: selleri, palsternacka och meningslöst tillagade köttbitar.