Bästa tipset när du ska frosta av frysen!
Det KAN vara den absolut tråkigaste saken man gör i köket. Frosta av frysen. Eller ännu värre det lilla frysfacket i vår 60-talskyl i stugan som frostar igen på två veckor. Men här är en pryl som gör avfrostningen sååå mycket enklare!
Jag upptäckte den för bara något år sedan! Jag kan ha tipsat om den redan då men det tål att nämnas igen! Om du ska frosta av något – köp en frysblöja! De heter numera avfrostningspåse, men killen som hjälpte mig på John Wall sa att ”alla frågar ändå efter frysblöjan.”
Att en så enkel sak kan förenkla ens liv så mycket ändå. Nog är det fint! De säljs även på Claes Ohlson och den här förpackningen om två påsar kostar 75 kronor på John Wall och 89 kronor på Claes Ohlsons webbshop. Det är inte billigt men ändå så värt det!
Man lägger in blöjan i botten på frys, eller kyl med frysfack, ställer in kärl med varmt vatten och stänger dörren, eller lämnar den öppen. Grejen är i alla fall att det inte blir en översvämningskatastrof i köket. Vattnet behöver heller inte rinna över träluckan på skåpet under kylen i stugan. Påsen suger upp fem liter vatten. När du är färdig med avfrostningen slänger du påsen i brännbart. KLART!
Vad jag nu skulle behöva är tips på hur man får ett frysfack i en gammal kyl att inte frosta igen hela tiden. Alla tips mottages tacksamt! Jag har förstått att jag inte ska ställa saker för nära frysfacket, men det är ganska svårt med en liten kyl och en massa matlagning.