Ostbågens dag i morgon + misslyckat recept
Att inse att vissa saker gör sig bäst som ”köpes” är en nyttig läxa. Inte minst stod det klart efter att jag och min storasyster försökt göra egna ostkrokar som barn.
Redan här vill jag göra klart för alla som säger ostbågar: det är ok. Man får välja själv vad man kallar dem.
Vi var väl ungefär elva och sex år gamla då min storasyster tyckte att vi skulle överraska föräldrarna med hemmagjorda ostkrokar. Receptet hittade vi nog i någon gammal Starlet kan jag tro.
Redan när vi läste ingredienslistan borde vi ha insett att något saknades. Ingen ost? Bara mjöl, salt och vatten. Man skulle forma till krokar och baka av i ugnen. Det blev lite för svårt att forma krokar så vi rullade bara degen till små runda kulor.
– Det ska synas att de är hemgjorda! resonerade vi.
När päronen kom hem stod vi förväntansfulla och mötte dem med en skål full av något som såg ut och smakade som småsten. De höll god min, precis som när jag tidigare gjort ”gurksallad” av mammas finaste paradisträd.
Hur som helst! Underbart med saker som man bara måste köpa och inte KAN göra själv!
En annan grej som snart är på tapeten är våfflor. Jag vet det finns en hel radda av vänner som säger att deras smet slår alla fuskvåfflor man köper på affären. Jag har hittills inte smakat någon sådan. Jag älskar frasvåfflor från helfabrikat.