Köttfärs från Hälsingestintan
Den nya hängmörade köttfärsen från Hälsingestintan är hållbar på flera sätt. Förpackad i rullpack, helt utan kontakt med syre håller den i hela 16 dagar!
Jag och min man gjorde en låååååång inventering av Kvantum Sickla och kollade både vad som hänt med den asiatiska hyllan och var man kunde finna denna köttfärs. Den skulle ha legat bland den övriga köttfärsen men den var slutsåld sedan samma dag den kom in. På förpackningen kan man förutom vilken gård djuret slaktats på se en bild på Britt-Marie Stegs, vd:n som fick Allt om Mat:s Stora matpris 2014 för sitt jobb med etisk uppfödning och slakt.
På denna hängmörade färs gör man helt magiskt goda burgare. Skär bara av den i 3 cm tjocka skivor och platta ut, salta och peppra utanpå, håll inte på mer än nödvändigt med färsen. Priset är ca 120 kr kilot.
Här kommer en parentes:
Angående den asiatiska hyllan på Kvantum i Sickla är den uppdelad i två helt olika delar. Den man ser direkt när man kommer in till höger om frukt och grönt som tycks vara köpt av Blue Dragon och några andra stora märken. Lite av Icas egna chilisås står där också. Sedan den andra delen som ligger skymd till vänster bakom väggen där man kommer in, där man förr hittade de amerikanska produkterna, som nu finns mitt emot de asiatiska till höger. Här finns de billigare glasnudlarna och de direktimporterade varorna. Ja lite så tycks det vara nu, bara så ni vet!
Hälsingestintan har ju väldigt bra kött, var på Långbro värdshus i torsdags och åt middag där och då hade de kvällens styckningsdetalj som var från Hälsingestintan och den var ju hur god som helst, den bara smälte i munnen.
http://www.diningandcooking.blogg.se