Blossa 2014 och Blossa Frisk
När jag fick höra att årets smak från Blossa var lavendel drog jag öronen åt mig. Denna parfymerade doft som påminner om gammal underklädesbyrålåda. För mig.
Och även för många andra visade det sig. Så stod vi där i köket och smakade och smakade och lite besviket kunde vi konstatera att om vi inte hade sett flaskan och vetat om det, hade ingen av oss gissat på lavendel.
– Om den nu ska smaka lavendel så får de väl ändå ta i så att man känner det? var en kommentar.
Ja det var i alla fall första gången jag velat att något skulle smaka mer lavendel. I övrigt en god starkvinsglögg, med de klassiska kryddorna.
Blossa frisk är en lätt vinglögg (2,2%) med fin smak av fläderblom och citrus. Väldigt god och frisk, som flädersaft. Men inte som glögg resonerade vi. Aningens blaskig och tunn. Man känner inte mycket av glöggkryddor.
Jag tänker att på femte glöggpartyt man går på vill jag gärna ha lite bubbel med Blossa frisk i botten. Men går jag bara på en glöggfest vill jag nog ha den klassiskt kryddiga som värmer i halsen.
Blossa 2014 kostar 97 kronor och Blossa frisk cirka 30 kronor.
Åh, jag känner mig lika kluven som du.. Jag älskar lavendel; skorpor, pastiller etc, men i GLÖGG!? Njä…. Jag kan inte alls ”se” hur lavendeln ska kunna gifta sig med glöggsmaken. Men lik förbaskat kommer jag nog att köpa en flaska; det hör ju liksom till! 😉
Jamen visst!
Köp en flarra och säg sedan vad du tyckte? Jag kände ingen lavendel alls vilket var både bra och både dåligt…
Men ganska skönt att slipa känslan av fransk tvål i min goda glögg! För glöggen är helt god alltså.
Hmm, jag gillar verkligen glögg men lavendel är ju inte jul för mig, tur då att det finns en hel radda med andra glöggar att njuta av. Hellre en riktigt julig glögg, gärna ekologisk som ”smakar som det ska” 😉
Ja och får man verkligen välja så tar man ju gärna en med en tomte på” 😉