Brittas äppelvärmare – årets glöggvariant
Den här superenkla glöggvarianten – Brittas äppelvärmare, kom till när jag testade kryddade snapsen Britta från Boge Bränneri i helgen. Det är vd:n som tipsat om varm drink med äppeljuice och kanel så tack för det Truls Nanneson. Det här blir vinterns drink!
Varm äppeljuice kryddad med kanel och spetsad med rom, calvados eller brandy är så otroligt gott. Jag väljer nästan alltid det framför riktig glögg. Men självklart vill jag smaka på den äkta varan någon gång per vinter. Gärna till första advent. Sedan går jag snabbt över till de mindre söta äppeljuice-varianterna.
När jag i helgen provar snapsen Britta med stark smak av anis och mildare smak av citrus och saffran har jag svårt att få ihop den med varm äppeljuice i mitt huvud. Alltså dags för ett test!
Jag gjorde det enklast möjliga och kokade INTE upp äppeljuice i en kastrull med glöggkryddor. Nej in med äppeljuice i mikron, hetta upp och bara rör om med en kanelstång. Klart! Doften av kanelstången är underbar och drycken värmer fint vilken klar eller kulen höstdag som helst. Man måste inte vänta till advent.
Här hittar du brännvinet Britta hos Systembolaget
Här kan du läsa mer om Boge Bränneri
Brittas äppelvärmare
Ingredienser
- 7 cl äppeljuice färskpressad (clowdy)
- 3 cl Britta brännvin från Boge Bränneri
- 1 kanelstång
Instruktioner
- Hetta upp äppeljuicen ordentligt på enklaste sätt, i kastrull eller i mikro.
- Häll Britta i ett glas eller glöggmugg, lägg i en kanelstång och fyll upp med het äppeljuice. Rör om med kanelstången och servera genast